MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
organisatie
prevents
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
-
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2,5
punten
locatie
Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4
3526 KV Utrecht
☎ +3130 8000 800
overig
30
Sep
2024
Opgelet! Zeer hoog cardiovasculair risico 2024
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
prevents
In de omgeving:
Utrecht

De cardioloog, vaatchirurg en vasculair-internist werken dagelijks nauw samen om de beste zorg te leveren aan de (zeer) hoog risicopatiënt. Toch heeft ieder specialisme eigen richtlijnen en moeten we die zien samen te voegen in het zorgproces. Bovendien blijkt het vaak lastig om (zeer) hoog risicopatiënten te identificeren. Wie zijn onze hoog risicopatiënten, waar moeten we opletten?

De eerder verschenen richtlijn Cardiovasculair Risicomanagement biedt handvatten voor de behandeling van patiënten belast met atherosclerotisch vaatlijden door risicoclassificatie, streefwaarden en medicamenteuze stappen. De multidisciplinaire dimensie van de richtlijn toont aan dat samenwerking nodig is op het gebied van de vasculair belaste patiënt. Maar welke handvatten bieden internationale richtlijnen zoals die van de ESC of nieuwe studies?

De gemaakte afspraken maken niet dat de richtlijn Cardiovasculair Risicomanagement een vorm van kookboekgeneeskunde is, de gemiddelde patiënt wordt ermee bediend. Maar hoe zit het met de zeer hoog risicopatiënt? Een kritische blik, goede samenwerking en afstemming tussen de verschillende specialismen zorgt ervoor dat we bijzondere pathologie niet over het hoofd zien. Pathologie waarvoor we het andere specialisme nodig hebben.

In de nascholing “Opgelet: (zeer) hoog cardiovasculair risico” nemen we u mee naar multidisciplinaire casuïstiek waarin een cardioloog, vaatchirurg en vasculair-internist elkaar moeten vinden. Welke opties zijn er voor het medicamenteuze beleid met betrekking tot antitrombotica lipiden en cardiovasculair risicomanagement en hoe gaan we om met het perioperatieve aspect van medicatie toepassing? Tijdens deze interactieve nascholing zult u samen met een deskundig panel aan de slag gaan met deze vragen toegepast op multidisciplinaire casuïstiek.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!